Blog

Informatie
uit de eerste hand

Zinia gelooft in kennisdeling. Wij houden u graag van onze ontwikkelingen en ervaringen op de hoogte. Een reactie hierop stellen wij zeer op prijs!

Kom bewegen in de speeltuin voor jong en oud!

Auteur Maureen Op 27 April 2012 | 1969 Reacties

Tags: , ,

In de tuin van verpleeghuis Oldenhove in Losser zijn vanmiddag zeker honderd mensen op de been. Hun haarkleur is overwegend grijs. Ze zitten op hun rollator of op stoelen die staan opgesteld rond iets wat op een speeltuin lijkt. Er zijn filmcamera’s, een tentje met een bar, en mensen die wat nerveus rond lopen. Is ze onderweg, heeft iemand haar al gebeld? Hoe lang duurt het nog? Oh, gelukkig daar is ze.

 

Ineke Bakker, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Ze heeft een flinke autorit achter de rug, om op deze vrijdagmiddag bij ons in het oostelijke puntje van de provincie aanwezig te zijn. Om samen met wethouder Joop Hassink de nieuwe beweegtuin te openen. Gezond oud worden in de eigen woonomgeving is hun motto. Voldoende bewegen helpt daarbij. Beiden hopen dat bewegen in de beweegtuin hieraan op een leuke manier bijdraagt.

 

Frits Oosterveld bevestigt dat. Blijven bewegen is belangrijk en moet vooral ook leuk zijn, ook als je ouder wordt. De lector in de lichamelijke activiteiten en gezondheid aan Saxion, schudt op een onderhoudende manier allerlei wetenschappelijke weetjes uit de mouw. Terwijl mevrouw Bakker en wethouder Hassink de frisgroene toestellen demonstreren, geeft hij deskundige uitleg over de werking van de handfiets, de leg press, het ski-apparaat en de loopband. Leuk voor jong en oud en voor elk wat wils!

 

Goed te weten is verder dat de gemeente niet alleen de toestellen plaatst, maar een stapje verder gaat. De toestellen moeten immers veel en goed worden gebruikt? Daarom starten binnenkort gratis introductielessen via de Losserse welzijnsorganisatie Cluster. 'Meer bewegen voor ouderen' krijgt zo op een heel andere wijze invulling dan vroeger. Animo hiervoor is er zeker, want alle geplande lessen zijn inmiddels volgeboekt! Ook de fysiotherapeut van het Fitpunt werkt mee en zet zijn expertise in.

 

Wat ook bijzonder is, is dat de beweegtuin officieel is overgedragen aan Zorggroep Sint Maarten. Zo is door samenwerking iets moois ontstaan: ZSM stelt de tuin beschikbaar en de gemeente schenkt de toestellen. Ook kunnen gebruikers van de beweegtuin bij ZSM omkleden en voor een kopje koffie terecht, als het sportieve werk erop zit. En dát draagt weer bij aan de missie van de Zorggroep: het gewone leven meer binnen de muren van de instelling halen.

 

Tot besluit. In woonservicegebieden verbindt men wonen, zorg en welzijn en gaat men op zoek naar creatieve verbindingen en samenwerking, om net dat beetje meer mogelijk te maken. Alles overziend is men daar in Losser met dit project, volgens mij,  zeker in geslaagd.

 

Benieuwd naar de rol van Zinia? Zinia heeft het realiseren van de beweegtuin in Losser begeleid, van idee tot en met realisatie. Bezint uw gemeente zich wellicht nog op de inzet van haar woonservicebudget en lijkt een beweegtuin u een goed idee? Neem dan gerust contact met ons op. 


Plaats uw reactie

Reacties

 • I haven’t any word to appreciate this post.....Really i am impressed from this post....the person who create this post it was a great human..thanks for shared this with us.
  [url=http://superstud.net][color=#ecf3f7]บาคาร่า[/color][/url]

  Geplaatst door harry56, 23/06/2017 4:08am (1 uur geleden)

 • www.norton.comsetup.com take step from here to Norton Setup Support, Call us 1-844-777-7886 to

  Setup Your Norton Now. Download Reinstall and Activate, manage.norton.com Norton Setup

  Geplaatst door Norton www.Norton.com/Setup, 22/06/2017 12:24pm (17 uren geleden)

 • This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work

  Geplaatst door choker necklaces, 22/06/2017 12:13pm (17 uren geleden)

 • Decent information picking up article. This post is truly the best on this profitable subject.

  Geplaatst door پنجره, 22/06/2017 10:06am (19 uren geleden)

 • TrendMicro Com Support provides remarkable tech support for all brands antivirus, printers and operating system issues. For quick tech support dial +1-844-777-7886

  Geplaatst door Trend Micro Support, 21/06/2017 1:31pm (2 dagen geleden)

 • Office Setup To get started with your Microsoft Office Installation you must need valid product key code & visit www.Office.com/Setup and we can also help you with your entire process to setup office product online. More Info Call Now:1-844-777-7886.

  Geplaatst door Office Setup, 21/06/2017 1:30pm (2 dagen geleden)

 • It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commentators here!

  Geplaatst door http://www.jimmychoowebs.com, 21/06/2017 1:15pm (2 dagen geleden)

 • hey there, your site is cheap. We do thank you for work

  Geplaatst door site de rencontre, 21/06/2017 8:13am (2 dagen geleden)

 • It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commentators here!

  Geplaatst door desiree gruber, 20/06/2017 2:12pm (3 dagen geleden)

 • Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject!

  Geplaatst door Anttron Antennas, 20/06/2017 1:15pm (3 dagen geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties