Blog

Informatie
uit de eerste hand

Zinia gelooft in kennisdeling. Wij houden u graag van onze ontwikkelingen en ervaringen op de hoogte. Een reactie hierop stellen wij zeer op prijs!

Kom bewegen in de speeltuin voor jong en oud!

Auteur Maureen Op 27 April 2012 | 3173 Reacties

Tags: , ,

In de tuin van verpleeghuis Oldenhove in Losser zijn vanmiddag zeker honderd mensen op de been. Hun haarkleur is overwegend grijs. Ze zitten op hun rollator of op stoelen die staan opgesteld rond iets wat op een speeltuin lijkt. Er zijn filmcamera’s, een tentje met een bar, en mensen die wat nerveus rond lopen. Is ze onderweg, heeft iemand haar al gebeld? Hoe lang duurt het nog? Oh, gelukkig daar is ze.

 

Ineke Bakker, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Ze heeft een flinke autorit achter de rug, om op deze vrijdagmiddag bij ons in het oostelijke puntje van de provincie aanwezig te zijn. Om samen met wethouder Joop Hassink de nieuwe beweegtuin te openen. Gezond oud worden in de eigen woonomgeving is hun motto. Voldoende bewegen helpt daarbij. Beiden hopen dat bewegen in de beweegtuin hieraan op een leuke manier bijdraagt.

 

Frits Oosterveld bevestigt dat. Blijven bewegen is belangrijk en moet vooral ook leuk zijn, ook als je ouder wordt. De lector in de lichamelijke activiteiten en gezondheid aan Saxion, schudt op een onderhoudende manier allerlei wetenschappelijke weetjes uit de mouw. Terwijl mevrouw Bakker en wethouder Hassink de frisgroene toestellen demonstreren, geeft hij deskundige uitleg over de werking van de handfiets, de leg press, het ski-apparaat en de loopband. Leuk voor jong en oud en voor elk wat wils!

 

Goed te weten is verder dat de gemeente niet alleen de toestellen plaatst, maar een stapje verder gaat. De toestellen moeten immers veel en goed worden gebruikt? Daarom starten binnenkort gratis introductielessen via de Losserse welzijnsorganisatie Cluster. 'Meer bewegen voor ouderen' krijgt zo op een heel andere wijze invulling dan vroeger. Animo hiervoor is er zeker, want alle geplande lessen zijn inmiddels volgeboekt! Ook de fysiotherapeut van het Fitpunt werkt mee en zet zijn expertise in.

 

Wat ook bijzonder is, is dat de beweegtuin officieel is overgedragen aan Zorggroep Sint Maarten. Zo is door samenwerking iets moois ontstaan: ZSM stelt de tuin beschikbaar en de gemeente schenkt de toestellen. Ook kunnen gebruikers van de beweegtuin bij ZSM omkleden en voor een kopje koffie terecht, als het sportieve werk erop zit. En dát draagt weer bij aan de missie van de Zorggroep: het gewone leven meer binnen de muren van de instelling halen.

 

Tot besluit. In woonservicegebieden verbindt men wonen, zorg en welzijn en gaat men op zoek naar creatieve verbindingen en samenwerking, om net dat beetje meer mogelijk te maken. Alles overziend is men daar in Losser met dit project, volgens mij,  zeker in geslaagd.

 

Benieuwd naar de rol van Zinia? Zinia heeft het realiseren van de beweegtuin in Losser begeleid, van idee tot en met realisatie. Bezint uw gemeente zich wellicht nog op de inzet van haar woonservicebudget en lijkt een beweegtuin u een goed idee? Neem dan gerust contact met ons op. 


Plaats uw reactie

Reacties

 • Also great blog here with all of the valuable information you have. Keep up the good work you are doing here.

  Geplaatst door nipun, 21/03/2018 12:16pm (16 uren geleden)

 • www.avg.com/retail - AVG Retail Registration at avg.com/retail and register your AVG Product. Let's Get Started with www.avg.com/retail in order to Activate AVG.

  Geplaatst door www.avg.com/retail, 21/03/2018 12:05pm (17 uren geleden)

 • Webroot.com/safe - Activate Your Webroot Com Safe on your laptop, PC, Smartphone etc & secure your devices. Let's Get Started with Webroot Safe at www.Webroot.com/safe & Activate Webroot Safe.

  Geplaatst door webroot.com/safe, 21/03/2018 12:04pm (17 uren geleden)

 • www.norton.com/setup - Let's get Started with Norton Security as we are here to get you the easiest way to Setup Norton Security. Feel free to contact us if you need any help.

  Geplaatst door norton.com/setup, 21/03/2018 12:03pm (17 uren geleden)

 • Garmin.com/express - Garmin Express is an application which provides the ability to access, control and manage all other Garmin devices from one place. Furthermore, using Garmin.com/express you can manage your device downloads and updates. In addition, you can sync all your fitness data or other information and ensure accurate navigation even on streets.

  Geplaatst door garmin.com/express, 21/03/2018 12:02pm (17 uren geleden)

 • This article was written by a real thinking writer. I agree many of the with the solid points made by the writer. I’ll be back.

  Geplaatst door www.theblackwhale.ca, 21/03/2018 11:05am (18 uren geleden)

 • Log in with a Microsoft Account using your Microsoft Id and password associated with the copy of MS office you
  have bought. If you don’t have a Microsoft account then open www.office.com/setup and select signup then
  creates an account.

  Geplaatst door Office Online, 20/03/2018 4:42pm (2 dagen geleden)

 • The original version of the Microsoft Office software is the desktop version.Microsoft Office is the unique software
  there is no other software as Microsoft Office works, and in the Microsoft Office is the unique software there is no
  other software as Microsoft Office works, and in the world, there are many software out of which Microsoft office
  is one of the best used software. Microsoft office setup is the main way to get the software because to use the
  software first it is important to install the setup. So, today I am going to discuss about the Microsoft office setup,
  what Microsoft office setup really is and how it works.http://office-officee.com/

  Geplaatst door office.com/setup, 20/03/2018 4:37pm (2 dagen geleden)

 • On the off chance that you as of now have your item key and searching for your product, Install from
  http://officecomsetup-install.com/

  Geplaatst door Office Support | Office Setup, 20/03/2018 4:32pm (2 dagen geleden)

 • Thanks for sharing <a href="http://www.hermesbirkinbags.us/hotmail-e-mail-addresses-discovering-a-software-for-looking-hotmail-addresses/">hotmail</a>

  Geplaatst door hotmail, 20/03/2018 4:22pm (2 dagen geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties