Blog

Informatie
uit de eerste hand

Zinia gelooft in kennisdeling. Wij houden u graag van onze ontwikkelingen en ervaringen op de hoogte. Een reactie hierop stellen wij zeer op prijs!

Kom bewegen in de speeltuin voor jong en oud!

Auteur Maureen Op 27 April 2012 | 2181 Reacties

Tags: , ,

In de tuin van verpleeghuis Oldenhove in Losser zijn vanmiddag zeker honderd mensen op de been. Hun haarkleur is overwegend grijs. Ze zitten op hun rollator of op stoelen die staan opgesteld rond iets wat op een speeltuin lijkt. Er zijn filmcamera’s, een tentje met een bar, en mensen die wat nerveus rond lopen. Is ze onderweg, heeft iemand haar al gebeld? Hoe lang duurt het nog? Oh, gelukkig daar is ze.

 

Ineke Bakker, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Ze heeft een flinke autorit achter de rug, om op deze vrijdagmiddag bij ons in het oostelijke puntje van de provincie aanwezig te zijn. Om samen met wethouder Joop Hassink de nieuwe beweegtuin te openen. Gezond oud worden in de eigen woonomgeving is hun motto. Voldoende bewegen helpt daarbij. Beiden hopen dat bewegen in de beweegtuin hieraan op een leuke manier bijdraagt.

 

Frits Oosterveld bevestigt dat. Blijven bewegen is belangrijk en moet vooral ook leuk zijn, ook als je ouder wordt. De lector in de lichamelijke activiteiten en gezondheid aan Saxion, schudt op een onderhoudende manier allerlei wetenschappelijke weetjes uit de mouw. Terwijl mevrouw Bakker en wethouder Hassink de frisgroene toestellen demonstreren, geeft hij deskundige uitleg over de werking van de handfiets, de leg press, het ski-apparaat en de loopband. Leuk voor jong en oud en voor elk wat wils!

 

Goed te weten is verder dat de gemeente niet alleen de toestellen plaatst, maar een stapje verder gaat. De toestellen moeten immers veel en goed worden gebruikt? Daarom starten binnenkort gratis introductielessen via de Losserse welzijnsorganisatie Cluster. 'Meer bewegen voor ouderen' krijgt zo op een heel andere wijze invulling dan vroeger. Animo hiervoor is er zeker, want alle geplande lessen zijn inmiddels volgeboekt! Ook de fysiotherapeut van het Fitpunt werkt mee en zet zijn expertise in.

 

Wat ook bijzonder is, is dat de beweegtuin officieel is overgedragen aan Zorggroep Sint Maarten. Zo is door samenwerking iets moois ontstaan: ZSM stelt de tuin beschikbaar en de gemeente schenkt de toestellen. Ook kunnen gebruikers van de beweegtuin bij ZSM omkleden en voor een kopje koffie terecht, als het sportieve werk erop zit. En dát draagt weer bij aan de missie van de Zorggroep: het gewone leven meer binnen de muren van de instelling halen.

 

Tot besluit. In woonservicegebieden verbindt men wonen, zorg en welzijn en gaat men op zoek naar creatieve verbindingen en samenwerking, om net dat beetje meer mogelijk te maken. Alles overziend is men daar in Losser met dit project, volgens mij,  zeker in geslaagd.

 

Benieuwd naar de rol van Zinia? Zinia heeft het realiseren van de beweegtuin in Losser begeleid, van idee tot en met realisatie. Bezint uw gemeente zich wellicht nog op de inzet van haar woonservicebudget en lijkt een beweegtuin u een goed idee? Neem dan gerust contact met ons op. 


Plaats uw reactie

Reacties

 • mcafee.com/activate Online Help – Step by Step guide for mcafee activate, Download & complete installation online. We are providing independent support service if in case you face problem to activate or Setup mcafee product.

  Geplaatst door mcafee.com/activate, 17/08/2017 2:30pm (5 uren geleden)

 • office.com/setup Online Help – Step by Step guide for Office Setup, Download & complete installation online. We are providing independent support service if in case you face problem to activate or Setup Office product.

  Geplaatst door office.com/setup, 17/08/2017 2:29pm (5 uren geleden)

 • Norton.com/setup Online Help – Step by Step guide for Norton Setup, Download & complete installation online. We are providing independent support service if in case you face problem to activate or Setup Norton product.

  <a href="http://managenortonnow.com">norton.com/setup</a>

  Geplaatst door Cathy Quigley, 17/08/2017 2:28pm (5 uren geleden)

 • Great post, you have pointed out some excellent points, I as well believe this is a very superb website.

  Geplaatst door Health News, 17/08/2017 10:40am (9 uren geleden)

 • French website of voyance par telephone gratuite. Meet a true fortune-teller practising the real voyance paris.

  Geplaatst door voyance par telephone gratuite, 16/08/2017 11:49pm (20 uren geleden)

 • Follow the tutorial to install Movie Box to your Apple iPhone, iPad, or iPod Touch. Movie Box is compatible with iOS 10 and lower.

  Geplaatst door MovieBox, 16/08/2017 7:05pm (1 dag geleden)

 • This blog has expressed its meaning in a very short but clear way, so succinct.

  Geplaatst door audi a6 car covers, 16/08/2017 4:15pm (1 dag geleden)

 • I read your blog frequently and I just thought I’d say keep up the amazing work!

  Geplaatst door inz residence choa chu kang, 16/08/2017 2:26pm (1 dag geleden)

 • hey there, your site is cheap. We do thank you for work

  Geplaatst door blog, 16/08/2017 5:26am (2 dagen geleden)

 • Positive site, where did u come up with the information on this posting? I'm pleased I discovered it though, ill be checking back soon to find out what additional posts you include.

  Geplaatst door Bitcoin to Western Union, 15/08/2017 11:13pm (2 dagen geleden)

RSS feed van de reacties op deze pagina | RSS-feed voor alle reacties